Workshop i improvisationstekniker. Augusti 2013

Workshop i improvisationstekniker – rörelse/dans/röst

Av Lisa Larsdotter Petersson  den 16 – 18 augusti  2013

Efter grundande uppvärmning av kropp och röst via övningar jag gärna använder fokuserar vi på flertal användbara improvisationstekniker. Dagarna koncentreras till ett par tekniker per dag och avslutas med gruppvisningar (lörd/sönd, för övriga deltagare) i anslutning till vad vi har jobbat med. Deltagare ges här möjlighet till fördjupning i de olika teknikers potential. Exempel på tekniker är – Att upprepa rörelsekvaliteter etc. i olika stadier av en improvisation – Att återanvända mer el. mindre material senare i ett stycke improvisation – Att skifta mellan olika kvalitéer – Att utveckla ett material & gå vidare/lämna. Utrymme för att ge/ta emot feedback och samtala kommer också att finnas.

Kursen vänder sig till dig som tränat lite improvisation och vill utveckla dina kunskaper.

Lisa Larsdotter Petersson har gedigen bakgrund i dans/rörelsekonst och bildkonst – skulptur/teckning/foto/video med studier i både Sverige och Europa. Hon har stark inriktning mot scen och konstformen improvisation i hela sin verksamhet. Jämte eget sceniskt arbete och utställningsverksamhet driver Lisa flertalet nationella, internationella scenprojekt där Improvisationsfestival VARIA är ett av de mer omfattande. Lisa har undervisat både workshops, klasser mm på ex Danscentrum Väst Göteborg, Vänersborgs och Strömstads Musikskola, Angereds Yrkesdansprogram, HDK (Högskolan för Design&Konsthantverk) och Gotlands Dansutbildning mm.

Praktisk info workshop

Plats;

Danscentrum Väst, Ärlegatan 3 (i Majorna) Göteborg

Tid;

16/8 kl 18-20, 17/8 kl 12-16 & 18/8 kl 12-16

Kostnad;

900:-

Anmälan (senast 1/8 – OBS! endast tio platser);

Maila ditt namn & mobiltele till; kajfax@hotmail.com

Frågor;

Mail som ovan el. ring Lisa på 070 6406761

 

Övrigt

När du anmäler dig via mail får du inbetalningsuppgifter och när inbetalning är gjord har du en säker plats. Observera att din anmälan är bindande. Avanmälan efter 1/8 innebär att hela kursavgift måste betalas, då kursens genomförande är beroende av ett visst antal deltagare.

Välkommen

This entry was posted in Kurs. Bookmark the permalink.