Söndagsjam

När?

Vi kör varannan vecka på Kompani 415 och varannan vecka på Spinns lokal. Tiderna är mellan 16:00 och 19:00
Jämna veckor är vi på Kompani 415.
Udda veckor är vi på Spinns lokal. Vi kommer köra barnvänliga jam där.

16:00 till 16:15 börjar vi med att landa individuellt.
• 16:15 startas den gemensamma uppvärmningen.
Du som kommer efter att den gemensamma uppvärmningen har börjat kan inte räkna med att vara med på den. Du kan stanna kvar utanför eller smyga in i lokalen, värma upp för dig själv eller tyst vänta längs väggarna tills jammet börjar.
• Ca 17:00 Den som håller i uppvärmningen öppnar upp för alla och startar jammet.

Var?

Jämna veckor: Kompani 415, Marketenterivägen 1 415 28 Göteborg. (Spårvagnshållplats Bellevue sen är det en tio minuters promenad dit. Eller busshållplatsen Brovägen, sen är det en fem minuters promenad dit)
Udda veckor: Dansgruppens Spinns studio, ingång Järntorget 7. Om du inte har sifferkoden till ytterdörren än, kontakta Christian på 0702-12 38 97. När du kommit in, ta till höger genom glasdörren, en trappa upp, förbi hissen, runt hörnet. Där hittar du dörren till Spinn med flera. Ring på klockan!

Hur?

Vi vill värna om Kontaktimprovisation som dansform. Därför har vi satt ihop några riktlinjer för jammen i Göteborg. Vår förhoppning är att dessa gör jammen både enklare, roliga och mer tillgängliga för alla.

På Dansgolvet …

har var och en ansvar för sig själv, sin kropp, sina känslor. Vi gör detta möjligt genom att vara lyhörda mot oss själva och varandra.
… dansar vi. Prata kan vi göra i rummet utanför danssalen. När vi sitter och tittar eller vilar, gör vi det längs väggarna, gärna nära spegelväggen.
… låser vi inte varandra med händer eller på annat sätt, speciellt inte under lyft. Detta är viktigt både för den fria dansen och för säkerheten. Om vi lyfter någon har vi också ett ansvar för att inte ”tappa” den andre.
… har vi mjuka långbyxor och tröjor. Vi minskar skaderisken och tar av klocka, smycken, bälten och liknande innan.
… är starka lukter inte välkomna. Tänk på att någon kan ha allergi mot parfym.

Musik på jammet: Du är välkomna att musicera! Du får mycket gärna ta med musiker som är pigg på att improvisera med dansare! Piano finns på Ärlegården. Ta gärna med egen musik på cd mm. Det är fritt att spela musik, byta eller stänga av.

Uppvärmningar och allt annat arbete kring jammen sker ideellt.

Hjälp gärna till med att torka av dansgolvet, städa och liknande före och efter jammet.
Vi skapar jammen tillsammans!

Framförallt vill vi Dansa tillsammans!

Har du frågor eller synpunkter, kontakta gärna den som håller i uppvärmningen eller någon annan av oss som håller i jammen. Eller skriv till gbg.cic@gmail.com där du även kan få fortlöpande information om kontaktimprovisation i Göteborg.