Kontaktimprovisationens grunder. 29-20 Januari 2013

Välkommen till denna tvådagars kurs!

Vill du bli bättre på att lyssna till din kropp, hitta dina inre rörelser, vad som känns bra. Hitta kontakten med varandra, leka, dansa improvisera och fördjupa oss i total kroppsnärvaro och frihet inom ett tryggt ramverk? Då har du kommit rätt!


När: 19-20 januari
Tid: 9-12, lunch 12-13 sedan fortsätter vi 13-16.
Plats: ännu inte bestämd, men i Göteborg!
Pris & anmälan: 750kr (Ta med en kompis så betalar ni bara 500kr var!) Betala här http://kimpro2012jan.eventbrite.com/ eller ta med kontant vid kursstart. Anmäl dig isåfall till: olle@ollebjerkas.se Anmälan är bindande.
Kontakt: olle@ollebjerkas.se 0707127344

Vi fokuserar på att ge och ta vikt samt på kontaktpunkten “point of touch”. En kurs att lära sig från början eller att fördjupa sig. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att kunna delta.

Målet är att du som deltar ska förstå grunderna i kontaktimprovisation och varifrån inom dig dansen kommer. Genom att fokusera på det lilla i nuet befinner vi oss i den grund utifrån vilken dansen spirar. När vi har hittat rätt öppnar sig mängder av möjligheter som vi kommer kunna fördjupa oss inom. Vi kommer att bygga upp en kunskap i kontaktimprovisation så att vi kan jamma säkert och med glädje. Vi kommer i lugn och ro arbeta med viktgivanden, “lilla dansen”, olika “pussel”, rullande (body surfing), nivåväxlingar och kanske till och med lyft.

Vem är jag som håller i kursen?
Jo, Bronja Novak Lindblad och har dansat kontaktimprovisation sedan 1991. Nu är jag 44 år, arbetar fortfarande som dansare och är fortfarande förälskad i kontaktimprovisation. Det var kontaktimprovisationen som fick mig att inse hur jag kan använda min kropp på ett fungerande sätt. Som dansare är kontaktimprovisationen en del av mig, och jag använder den dagligen. Min önskar med denna helg är att den ska bli härlig, lugn med svettiga inslag och lämna oss med en längtan att dansa mer. Att ta med oss det vi lärt eller fördjupat oss i till nästa jam.

Kursen är öppen för, och lämpar sig för både nybörjare och erfaren. Den är ett utmärkt komplement till andra kurser, t.ex dansimprovisationskursen på tisdagar på Ärlegården. (http://kontaktimprogbg.wordpress.com/2012/08/17/218/)

Välkommen!

This entry was posted in Kurs. Bookmark the permalink.