Ge & Ta – Kontaktimprovisation med Katarina Eriksson

Söndag 5:e mars kl13:00 till 16:00 
Ge & Ta – Kontaktimprovisation med Katarina Eriksson
på Spinns dansstudio, Järntorget 7, Gbg

 

I den här kursen kommer vi att arbeta med viktartikulation (hur mycket kroppsvikt vi ger eller tar emot, ögonblick för ögonblick), centermedvetande (hur koncentration på kroppens mittpunkt kan ge klarhet och direkthet till dansen) och rörelseenergi (för att utveckla ekonomi och lätthet i rörelsen). Vi kommer även att utforska mer improvisatoriska aspekter för att finna danser som engagerar oss och som tar tillvara vår egen kreativitet och känslighet.

Katarina Eriksson är utbildad på Balettakademin i Göteborg och arbetar internationellt som lärare och scenartist, främst med improvisations-baserad dans. Hennes undervisning understöder lekfullhet, utforskande och öppenhet. Hon är fascinerad av hur kontaktimprovisation tillåter oss att ge och ta emot fysisk information på samma gång – som i en handskakning, eller en kram.

Till den här workshopen krävs viss erfarenhet av kontaktimprovisation. Eftersom vi kommer att jobba med att falla och att ge och ta kroppsvikt, bör du vara van vid att lyssna till dina egna och andras gränser i en improviserad situation.

Efter workshoppen är det Jam 16.15-19.

Anmälan: anna@yogapilates.se, 070-3952442
Kostnad: 250 kr. Swisha till 070-3952442 (Anna Boström), eller kontant.

This entry was posted in Workshop. Bookmark the permalink.