Feldenkraisteknik grundkurs & kreativ fördjupning

Hjärtligt välkommen till min kurs där jag guidar dig igenom enkla rörelser. Du lär dig att göra rörelserna mer och mer medvetet, upptäcker och fördjupar dig i dina möjligheter och vanor. Du hittar orsaker till spänningar och krämpor samt undersöker skonsammare och smidigare rörelsealternativ. Du lär dig skifta fokus från fel som ”(personligt) misslyckande” till felens inneboende förbättringspotential och chansen att lära dig nytt! Med andra ord vill jag hjälpa dig att se och förbättra dina förmågor till självhjälp.
Som dansare, musiker, i alla samband där din kropp är avgörande för att kunna prestera bra får du kraftfulla och förfinade verktyg i ditt skapande. Du hittar större glädje och trivs bättre med dig själv.
Ska allt detta uppnås genom enkla medvetna rörelser? Det är precis det som är fallet. Aktuell forskning om hjärnans plasticitet – enkelt sagt, hjärnans förmåga att anpassa sig till nya förhållanden – visar att medveten rörelse fungerar utmärkt för att lära sig nytt på ett varaktigt sätt.
Första timmen kommer vi att gå igenom Feldenkraisteknikens medvetenhet genom rörelse. Vill du fördjupa dig i de rörelseförslag du får kan du i andra timmen undersöka de på egen hand för att i slutet utveckla de i gruppen. I vilket fall rekommenderar jag dig att avsluta kvällen efter kurstillfället på ett lugnt och kravlöst sätt för att bäst ta till vara på det du fått.
Du väljer själv om du enbart vill delta i kursens första timme, medvetenhet genom rörelse eller om du vill fördjupa dig i metodens kreativa potential under andra timmens improvisationer på dagens tema. Musiker är välkomna att ta med sig sitt instrument till andra timmen. Piano finns. Andra timmens innehåll sammanställer jag under kursens gång med tanke på deltagarnas önskemål.
Första tillfället, onsdagen den 5 februari, får du prova på gratis.
Onsdagar 19:00 till 20:00/21:00 (sammanlagt 11 gånger med uppehåll under påskveckan)
Lokal: Ärlegården, Ärlegatan 3 vid Mariaplan, spårvagnslinjer 3 och 11.
Hela kursen kostar 1200 kr (19:00 – 20:00) eller 1800 kr (19:00 – 21:00). Om du har svårt att komma varje gång eller vill vara med enstaka gånger, kan du även komma ”drop in”. Du betalar då 150 kr (19:00 – 20:00) eller 220 kr (19:00 – 21:00) per gång. Deltar du i dansimprovisations-kursen (tisdagar) på Ärlegården eller är du medlem i Danscentrum Väst får du 300 kr rabatt (30 kr per ”drop in”).
Betalning för hela kursen till kontonr. 104-3371 (vidroerelse). Ange ditt namn och feldans2.
Funkar det att bara komma ett fåtal gånger? Ja det gör det. Du får tänka dig att varje tillfälle är som en pusselbit.  Ju fler bitar du har, ju mer ser du av hela bilden. Men även ett fåtal bitar ger en inblick i vad hela bilden handlar om.
Jag rekommenderar dig att ta med ett liggunder-lag (en yogamatta kan upplevas som för hård) och ett täcke samt ha på dig mjuka, varma kläder som ger tillräckligt med rörelsefrihet!
Har du frågor, kontakta mig gärna!
chlse@gmx.net eller 0702123897.
christian hüls, Feldenkraispedagog och improvisationsdansare
This entry was posted in Kurs. Bookmark the permalink.