Workshop: Vårt center i dansen

Workshop Contact Improvisation: Vårt center i dansen
I en både lekfull, teknisk, intensiv och utmanande heldagsworkshop arbetar vi med vårt center – dvs bålstruktur och solar plexus, som motor och utgångspunkt i rörelser och tyngdfördelning.
För att uppnå balans och struktur i dansen och i fasta positioner behöver vi ha koll på vårt center, den plats i kroppen dit vår andning koncentreras, vår mittpunkt.
För att inte överbelasta armar och ben är det viktigt att vi arbetar med ett starkt, aktivt center som också kan fungera som utgångspunkt för våra rörelse-impulser.
Vi utforskar det tredimensionella i bålstrukturen och kommer att arbeta individuellt och i parövningar, göra floorwork, akrobatik, rörelsesekvenser och improvisation.
Denna workshop är perfekt såväl för den erfarne kontaktimprovisatören som för den som precis har börjat dansa och vill fördjupa sig i de tekniska grunderna!

Datum: söndagen 13 oktober
Tid: kl. 10-16 (med lunch-paus mellan kl. 13-13.45)
därefter jam som vanligt.
Pris: 500 kr fram till den 3 oktober, därefter 600 kr.
Plats: Ärlegården, Danscentrum Väst
Anmälan: Skicka ett mail till clara@labellamaffia.com och betala kostnaden för workshopen till bankkonto: 9150-830.680-1 Skandiabanken
Det krävs minst 8 anmälda för att workshopen ska bli av.

Workshopledare: Clara Lee Lundberg
Clara Lee Lundberg är dansare,koreograf och performancekonstnär bosatt i Rio de Janeiro.
Har utövat Contact Improvisation i 7 år och har bland annat studerat med lärare som David Zambrano (Belgien), Andrew Harwood (USA), Sofia Gilibert (Italien), Vanina Goldstein (Argentina), Christiane Boullosa (Madrid / Brasilien), Martin Keogh (USA), Ricardo Neve och Aline Bernardi (Brasilien) med flera.
Har b la. medverkat på Contact Improfestivalen i Rio och hållt flera workhops i kontaktimprovisation för KIMPRO i Malmö och höll även en längre workshop på deras festival IMPULS 2011.

This entry was posted in Kurs. Bookmark the permalink.